Εντονη ανησυχία για τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την απόρριψη του αιτήματος της Ουάσιγκτον από τον αντιπρόεδρο της ιρακινής κυβέρνησης Τάρεκ Αζίζ. Στα 29,50 το αργό.

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την απόρριψη του αιτήματος της Ουάσιγκτον για άνευ όρων επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, από τον αντιπρόεδρο της ιρακινής κυβέρνησης Τάρεκ Αζίζ.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη διαπραγματεύεται στα 29,50 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 2,2%, ενώ το brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου στο Λονδίνο διαπραγματεύεται στα 28,38 δολάρια ανά βαρέλι από 28 δολάρια ανά βαρέλι το πρωί.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές, η αγορά έχει αφομοιώσει μεν το ”πολεμικό” κλίμα, αλλά έχει στέψει το βλέμμα της στην Οσάκα της Ιαπωνίας όπου στις 19 του μηνός ο ΟΠΕΚ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις σχετικά με την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, η οποία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.

Όσον αφορά στο χρυσό, καταγράφει πτωτική τάση, εξαιτίας των πιέσεων στο αμερικανικό νόμισμα. Η τιμή του διαπραγματεύεται στα 318,30 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v