Επιμένει πάνω τα 28 δολάρια το brent

Πάνω από τα 28 δολάρια εξακολουθεί να διαπραγματεύεται η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου, μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας ότι το Ιράκ είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα μέσα σε μερικούς μήνες. Στα 322,85 δολάρια ο χρυσός.

Πάνω από τα 28 δολάρια εξακολουθεί να διαπραγματεύεται η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου, μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας ότι το Ιράκ είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα μέσα σε μερικούς μήνες.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο το brent διαπραγματεύεται στα 28,30 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,4%. Αξίζει να σημειωθεί οτι από τις αρχές του έτους η τιμή του brent έχει αυξηθεί κατά 40% περίπου, ενώ αναμένεται και περαιτέρω αύξηση της τιμής του. Αντίθετα με ελαφρά πτώση στα 29,40 δολάρια ανά βαρέλι διαπραγματεύεται η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη.

Παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών και διπλωματικών εξελίξεων στο ζήτημα του Ιράκ, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” θα εξακολουθήσουν να ακολουθούν ανοδική πορεία.

Η προσωρινή αποκλιμάκωση των τιμών του αργού οφείλεται στις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις στον ΟΠΕΚ προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές της, μιας και οι τιμές εξακολουθούν να κινούνται πάνω από τα 28 δολάρια.

Ανοδικές τάσεις ακολουθείο και η τιμή του χρυσού ο οποίος διαπραγματεύεται στα 322,85 δολάρια ανά ουγκιά, ενισχυμένος κατά 0,81%. Αναλυτές της αγοράς του χρυσού εκτιμούν ότι ο χρυσός θα ενισχύεται όσο θα επιτείνεται η αγωνία εν αναμονή της επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v