Μικρή μείωση για πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων

Πτωτικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Τετάρτης στη διεθνή αγορά πετρελαίου, καθώς τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ αύξησαν το στόχο τους για την ετήσια παραγωγή πετρελαίου –και άρα την επάρκεια των αποθεμάτων- κατά 8,2% όσον αφορά στο τρέχον έτος.

Η ανακοίνωση από πλευράς κρατών – μελών του ΟΠΕΚ ότι αυξάνουν το στόχο τους για την ετήσια παραγωγή πετρελαίου –και άρα την επάρκεια των αποθεμάτων- κατά 8,2% όσον αφορά στο τρέχον έτος, φαίνεται να έχει ”ηρεμήσει” την αγορά πετρελαίου το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, το αργό υποχωρεί κατά 1,19% στα 27,79 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent κινείται με υποχώρηση 0,06% στα 26,54 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ έχουν ατύπως αυξήσει την παραγωγή –εκτός του Ιράκ- και για το λόγο αυτό αναθεώρησαν προς τα πάνω το στόχο τους για την αποθεματική επάρκεια. Παράλληλα, εξηγούν ότι οι διπλωματικοί ελιγμοί του Ιράκ ”καθησυχάζουν” την αγορά, δηλώνοντας ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός υποχωρεί κατά 1,45% στα 312,70 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς το ευρώπου χθες πλησίασε ξανά κοντά στο 1:1 το δολάρια, υποχωρεί σήμερα οριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v