Νέες προσπάθειες ΟΠΕΚ για πτώση του πετρελαίου

Νέες δηλώσεις από αξιωματούχους του ΟΠΕΚ το πρωί της Πέμπτης προσπαθούν να επιδράσουν κατευναστικά στις υψηλές –για την εποχή- τιμές του πετρελαίου. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του Οργανισμού, η ημερήσια παραγωγή ενδέχεται να αυξηθεί έως και κατά 3,5% το γ’ τρίμηνο.

Οριακά χαμηλότερα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, μετά τις νέες δηλώσεις στελεχών του ΟΠΕΚ για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής το γ’ τρίμηνο έως και κατά 3,5%, σε μια προσπάθεια του Οργανισμού να λειτουργήσει πυροσβεστικά στην άνοδο των τιμών.

Συγκεκριμένα, το NYMEX υποχωρεί κατά 0,49% στα 28,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το brent ξεκίνησε με υποχώρηση της τάξεως του 0,15% πέριξ των 26,80 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με την πρωινή δήλωση στελεχών του ΟΠΕΚ, ο Οργανισμός ενδέχεται να αποφασίσει –για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια- αύξηση της ημερήσιας παραγωγής και εξαγωγών κατά 750.000 βαρέλια, ήτοι 3,5%. Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚ αναφερόταν και η ”πίεση” που του ασκεί η ΙΕΑ προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή για να υποχωρήσουν οι τιμές, ενώ αναλυτές της ABN αμέσως μετά τη νέα δήλωση τόνιζαν ”αφού οι Σαουδάραβες πίεσαν για αύξηση της παραγωγής, αυτό θα γίνει”.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ανοδικά κατά 1,10% διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού που έχει προσεγγίσει τα 311,25 δολάρια ανά ουγκιά, στηριζόμενη και στην υποχώρηση των διεθνών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v