Οι δηλώσεις από ΟΠΕΚ ”ηρεμούν” το πετρέλαιο

Λίγο χαμηλότερα από τα υψηλά 11 μηνών κυμαίνεται η τιμή του brent το πρωί της Τετάρτης, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του αργού, καθώς δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΠΕΚ ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή, λειτουργούν κατευναστικά στην αγορά.

Πιο ήρεμη –σε σχέση με τα χθεσινά υψηλά 11 μηνών του brent- είναι το πρωί της Τετάρτης η αγορά πετρελαίου, καθώς πυροσβεστικά λειτουργούν ανεπίσημες δηλώσεις στελεχών του ΟΠΕΚ ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή προκειμένου να υποχωρήσουν οι τιμές.

Συγκεκριμένα, το brent υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στα 27,20 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το αργό υποχωρεί κατά 0,45% και κυμαίνεται στα 28,83 δολάρια ανά βαρέλι.

Νωρίς το πρωί υπήρξε μάλιστα επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΟΠΕΚ που τόνιζε ”οι τιμές πετρελαίου στα επίπεδα που βρίσκονται είναι πολύ υψηλότερες από τον στόχο του Οργανισμού”. Η ανακοίνωση επεσήμαινε ότι το αργό έχει αυξηθεί κατά 37% εφέτος και ότι η παρούσα ανοδική τάση οφείλεται στις πολεμικές φημολογίες των ΗΠΑ.

Μισή ώρα αργότερα, αξιωματούχος του ΟΠΕΚ δήλωνε ανεπισήμως στο BBC, ότι ο Οργανισμός, υπό τις παρούσες συνθήκες, ενδέχεται να αποφασίσει αύξηση της ημερήσιας παραγωγής τον ερχόμενο μήνα προκειμένου να υποχωρήσουν οι τιμές.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός κυμαίνεται περίπου στα ίδια με τα χθεσινοβραδινά επίπεδα, στα 311,95 δολάρια ανά ουγκιά, υποχωρώντας όμως σε σχέση με το χθεσινό υψηλό του κατά 0,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v