Νευρική η αγορά πετρελαίου

Νευρική εικόνα παρουσιάζει το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά πετρελαίου, καθώς οι ενδείξεις για αμερικανική επίθεση στο Ιράκ πληθαίνουν, ενώ πτωτική είναι η πορεία της τιμής του χρυσού.

Μικτές τάσεις επικρατούν το πρωί της Πέμπτης στη διεθνή αγορά πετρελαίου με τους επενδυτές να παρουσιάζονται νευρικοί όσο οι ενδείξεις για αμερικανική επίθεση στο Ιράκ πληθαίνουν. Πτωτικά διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού.

Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,47% και διαπραγματεύεται στα 29,24 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent ξεκίνησε με υποχώρηση 0,06% στα 27,35 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η νευρικότητα είναι απόρροια των όλο και εντεινόμενων φημών για αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν (που είναι αρμόδιος για την ευρύτερη περιοχή) να επιβεβαιώνει ”πολεμικές προετοιμασίες” στο στρατόπεδό του.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός καταγράφει πτωτική πορεία και υποχωρεί κατά 0,24% στα 307,25 δολάρια ανά ουγκιά, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πάντως ότι αναμένεται σταθεροποίηση της πορείας του εντός των επόμενων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v