Συνεχίζει πάνω από 28,50 δολ. η τιμή του NYMEX

Σταθερά πάνω από 28,50 δολάρια ανά βαρέλι παραμένει η τιμή του αργού πετρελαίου, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει από το ”υψηλό” 15μήνου που κατέγραψε αργά χθες το απόγευμα στα 28,95 δολάρια, λόγω της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚ ότι δεν θα αποφασίσει αύξηση της παραγωγής στην επίσημη συνεδρίασή του το Σεπτέμβριο.



Υποχώρησε από το ”υψηλό” 15μήνου των 28,95 δολαρίων ανά βαρέλι το αργό πετρέλαιο, το οποίο ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από τα 28,50 δολάρια το πρωί της Τρίτης. Αιτία της ξαφνικής ανόδου η ανακοίνωση στελεχών του ΟΠΕΚ ότι ο Οργανισμός δεν προτίθεται να αποφασίσει αύξηση της παραγωγής στη συνεδρίασή του το Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού κυμαίνεται στα 28,80 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας ανοδική πορεία κατά 0,29%, έχοντας υποχωρήσει από το υψηλό των 28,95 δολαρίων. Όσον αφορά στο brent, καταγράφει επίσης οριακά ανοδική πορεία στην έναρξη διαπραγμάτευσής του στο Λονδίνο κατά 0,04% και διαπραγματεύεται στα 27,30 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η ανακοίνωση στελεχών του ΟΠΕΚ για αναστολή της άτυπης απόφασης (που είχε διαρρεύσει πριν ένα μήνα) αύξησης της ημερήσιας παραγώγιμης ποσότητας πετρελαίου από τον Οργανισμό, σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου Τζ. Μπους ότι προτίθεται να ”πολεμήσει” τον Ιρακινό ομόλογό του Σαντάμ Χουσεϊν, είναι οι δύο παράγοντες που εκτοξεύουν το πετρέλαιο.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός καταγράφει ανοδική πορεία το πρωί της Τρίτης, κατά 1,20% και πωλείται προς 307,95 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς το ευρώ επανατοποθετείται πέριξ των 98 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v