Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου

Η εντεινόμενη ανησυχία για επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, οδηγεί και σήμερα σε υψηλά επίπεδα τις τιμές του πετρελαίου. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 27,13 δολάρια το βαρέλι.

Η εντεινόμενη ανησυχία για επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, οδηγεί και σήμερα σε υψηλά επίπεδα τις τιμές του πετρελαίου. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 27,13 δολάρια το βαρέλι από 27,03 δολάρια στο κλείσιμο της Παρασκευής. Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 28,54 δολάρια το βαρέλι σημειώνονται άνοδο κατά 0,11%.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς όσο συνεχίζεται η κρίση κανείς δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να πουλήσει. Την ίδια στιγμή οι αναλύσεις επισημαίνουν ότι συνεχίζει να επιδρά στην αγορά και η απόφαση του ΟΠΕΚ να περικόψει τις εξαγωγές του, ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς η ζήτηση είναι σταθερά μεγαλύτερη της προσφοράς στην αγορά, ειδικά στις ΗΠΑ και, καθώς το καλοκαίρι τελειώνει στο βόρειο ημισφαίριο, η περαιτέρω άνοδος των τιμών θα πρέπει να θεωρείται φυσιολογική, αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή ή μία αλλαγή πολιτικής του ΟΠΕΚ.

Πτωτικά κατά 1,29% διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού και πιο συγκεκριμένα στα 309,90 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v