Μικτή η αγορά πετρελαίου – Κάτω ο χρυσός

Μικτές τάσεις παρατηρούνται το πρωί της Δευτέρας στη διεθνή αγορά πετρελαίου, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ωστόσο, ότι έως το απόγευμα το κλίμα θα είναι πτωτικό, λόγω τεχνικών κινήσεων.

Μικτή εικόνα το πρωί της Δευτέρας στη διεθνή αγορά πετρελαίου με τους αναλυτές, πάντως, να εκτιμούν ότι έως το απόγευμα τεχνικοί λόγοι θα πιέσουν αρνητικά τις τιμές. Πτωτική η τάση και για την τιμή του χρυσού.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου παρουσιάζει ανοδική πορεία κατά 0,13% και προσεγγίζει τα 28,51 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ αντίθετα η τιμή του brent ξεκίνησε με υποχώρηση 0,10% στα 26,90 δολάρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι τελευταίοι επισημαίνουν ότι το brent μπορεί, τεχνικά, να υποχωρήσει ακόμη κατά περίπου 40 σεντς καθώς ”την αγορά έχουν κουράσει οι υψηλές για την εποχή τιμές”, ενώ εξηγούν ότι και το αργό θα κινηθεί εντός της ημέρας χαμηλότερα, εξισορροπώντας την αγορά.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, κυμαίνεται στα 313,15 δολάρια ανά ουγκιά καταγράφοντας πτώση κατά 0,80% ακολουθώντας τη νευρική πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου την τελευταία εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v