Οριακές διακυμάνσεις του πετρελαίου

Οριακές μεταβολές παρουσιάζει η αγορά πετρελαίου διαμορφούμενη κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με τις τελευταίες ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ. Ανοδικά κινείται ο χρυσός.

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του μαύρου χρυσού, εν μέσω έντονων ανησυχιών σχετικά με πιθανή στρατιωτική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ. Προς τα πάνω κινείται ο χρυσός.

Οι αναλυτές της πετρελαϊκής αγοράς σχολιάζουν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα νευρικό, καθώς είναι σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με τις κινήσεις του Ιράκ, αλλά και με τις διακυμάνσεις των πετρελαϊκών τιμών.

Στην αγορά του Λονδίνου το brent υποχωρεί οριακά στα 26,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα 27,03 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός από την πλευρά του ενισχύεται στα 315,05 δολάρια την ουγκιά, επωφελούμενος της υποχώρησης του αμερικανικού νομίσματος ύστερα από τις ανησυχίες ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στη σημερινή της συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v