Ανοδικές τάσεις για πετρέλαιο

Ανοδική τάση στο ξεκίνημα της εβδομάδας για τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, ύστερα και από το εκ νέου αίτημα της Αλγερίας προς τον ΟΠΕΚ, προκειμένου να αυξήσει τις παραγώγιμες ποσότητές της.

Οι αιτιάσεις της Αλγερίας προς τον ΟΠΕΚ, προκειμένου να αυξήσει τις παραγώγιμες ποσότητές της, και η αντίδραση του Οργανισμού, ανεβάζουν τις διεθνείς τιμές πετρελαίου το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου καταγράφει άνοδο κατά 0,37% και διαμορφώνεται στα 26,84 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent βρίσκεται στο +0,36% και τα 25,40 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η αγορά τελεί σε σύγχυση καθώς ”είναι η χειρότερη περίοδος προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή”, ωστόσο τονίζουν ότι η έλλειψη ανταπόκρισης από τον ΟΠΕΚ στο αίτημα της Αλγερίας –που είναι η τρίτη χώρα που ζητεί να αυξήσει την παραγωγή της- είναι αυτή που ανεβάζει τις τιμές.

Όσον αφορά στο χρυσό κινείται ανοδικά κατά 0,16% στα 307,93 δολάρια ανά ουγκιά, παρά τη μικρή ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v