Ανοδικές τάσεις για πετρέλαιο και χρυσό

Η ανακοίνωση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κουβέιτ, ότι ”δεν υπάρχουν ενδείξεις συγκέντρωσης στρατευμάτων του Ιράκ”, σταθεροποιούν σήμερα τις τιμές του πετρελαίου. Ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στα χρηματιστήρια του πετρελαίου με την τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου να κινείται πάνω από το επίπεδο των 25 δολάρια το βαρέλι και ειδικότερα στα 25,33, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,32%.

Η ανακοίνωση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κουβέιτμ, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις συγκέντρωσης στρατευμάτων από το Ιράκ κοντά στα σύνορα με το εμιράτο, καθησύχασαν την αγορά, η οποία χθες είχε χάσει έδαφος εξαιτίας των δηλώσεων ανώτατου αξιωματούχου του ΟΠΕΚ για αλλαγή της πολιτικής στις ποσοστώσεις της παγκόσμιας παραγωγής από το Σεπτέμβριο 2002 μέχρι και το Μάρτιο του 2003.

Στο μεταξύ ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού, παρά την συνεχιζόμενη ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος έναντι, τόσο του ευρώ, όσο και του γεν.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο ”ποντάρουν” στην υποχώρηση του δολαρίου και προβαίνουν σε αγορές, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές. Αυτή την ώρα, η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται ενισχυμένη κατά 0,64% στα 304,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v