Μικτή εικόνα στην αγορά πετρελαίου

Μικτή η εικόνα το πρωί της Τετάρτης στη διεθνή αγορά πετρελαίου, με το brent να κινείται ανοδικά και το αργό να υποχωρεί για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Ανοδικά κινείται ο χρυσός, λίγο υψηλότερα από τα ”χαμηλά” που κατέγραψε χθες.

Μικτά συναισθήματα στη διεθνή αγορά πετρελαίου με το brent να κινείται ανοδικά και το αργό να υποχωρεί, επηρεασμένα από διαφορετικούς λόγους, ενώ ανοδικά κινείται και ο χρυσός παρά τα ”χαμηλά” που προσέγγισε χθες.

Συγκεκριμένα, το brent κερδίζει περί το 1,84% και προσεγγίζει τα 25,50 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς παρά τα άσχημα νέα για καταγραφή ”χαμηλού” εξαμήνου του ποσοστού εισαγωγών πετρελαίου στην Ιαπωνία το α’ εξάμηνο του έτους, προσδιορίζεται ότι τα ποσοστά αποθεμάτων του brent είναι ικανοποιητικά τόσο στην ασιατική χώρα, όσο και στις ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο, πάλι, καταγράφει πτωτική κατά 0,39% πορεία πλησιάζοντας τα 26,31 δολάρια ανά βαρέλι, ύστερα από τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch ότι οι αποδεκτές τιμές για το 2003 προσδιορίζονται στα 24 δολάρα ανά βαρέλι (έναντι 22 - 23 δολαρίων για το τρέχον έτος).

Όσον αφορά στο χρυσό, ακολουθεί ανοδική τάση κατά 0,40%, ωστόσο βρίσκεται λίγο υψηλότερα από το χθεσινό ”χαμηλό” 6 εβδομάδων, στα 313,65 δολάρα ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v