Ρευστοποιήσεις στην αγορά πετρελαίου

Πτωτικά διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, λόγω των συντονισμένων ρευστοποιήσεων, ενώ έντονα πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού μετά την ενίσχυση του δολαρίου.

Η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, ”πιέζει” το πρωί της Τρίτης την τιμή του χρυσού, ενώ στην αγορά πετρελαίου, οι συντονισμένες ρευστοποιήσεις ”κλέβουν την παράσταση”.

Συγκεκριμένα, με υποχώρηση 1,14% διαπραγματεύεται η τιμή του αργού πετρελαίου και κυμαίνεται στα 26,70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent έχει ξεκινήσει με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,02% και προσεγγίζει τα 25,40 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, στην αγορά πετρελαίου επικρατούν συλλογικές τάσεις ρευστοποιήσεων, γεγονός που ”πιέζει” προς τα κάτω τις τιμές, ενώ τονίζουν ότι αρνητικά επιδρά και η αλλαγή πολιτικής του ΟΠΕΚ όσον αφορά στις εξαγώγιμες ποσότητες.

Όσον αφορά στο χρυσό, η επάνοδος του δολαρίου στο προσκήνιο, έχει πιέσει την τιμή του πολύτιμου μετάλλου κατά 2,55%, επαναφέροντάς τη στα 320,55 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v