Ανοδική τροχιά για χρυσό- Υποχωρεί το πετρέλαιο

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται το πρωί της Παρασκευής η διεθνής τιμή του χρυσού, ύστερα και από την υποχώρηση του δολαρίου σε ”χαμηλό” 2 ½ ετών σε σχέση με το ευρώ, ενώ αρνητική είναι η πορεία των τιμών πετρελαίου, παρά τις προθέσεις του ΟΠΕΚ να αυξήσει τις τιμές στόχους του.

Σημαντική ενίσχυση το πρωί της Παρασκευής για τη διεθνή τιμή του χρυσού, ειδικά μετά την υποχώρηση του δολαρίου σε ”χαμηλό” 2 ½ ετών έναντι του ευρώ, ενώ αντίθετη είναι η εικόνα στην αγορά πετρελαίου με τις τιμές να υποχωρούν παρά την πρόθεση του ΟΠΕΚ να αυξήσει τις τιμές στόχους του.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,15% και διαμορφώνεται στα 319,15 δολάρια ανά ουγκιά, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί όσο ενισχύεται το ευρωπαϊκό νομίσμα.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, το NYMEX υποχωρεί κατά 0,35% στα 27,66 δολάρια ανά βαρέλι, και το brent κατά 0,76% στα 26,08 δολάρια ανά βαρέλι, παρά τις δηλώσεις του Ούγκο Τσάβες για αναθεώρηση των τιμών στόχων του ΟΠΕΚ στα επίπεδα των 25 – 30 δολαρίων ανά βαρέλι ή ακόμη και στο εύρος 28 – 32 δολάρια ανά βαρέλι, στο άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και πρώην γγ του ΟΠΕΚ, Ούγκο Τσάβες, ανακοίνωσε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, την πρόθεση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να αναδιαμορφώσουν ανοδικά τις διεθνείς τιμές – στόχους για το πετρέλαιο, προκειμένου να βοηθήσουν την αγορά –δήλωση που δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει καταφέρει αρκετά την πράξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v