Φόβοι σύρραξης ΗΠΑ – Ιράκ ανεβάζουν το πετρέλαιο

Ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Τρίτης στη διεθνή αγορά πετρελαίου, καθώς πολλαπλασιάζονται οι φόβοι μιας πολεμικής σύρραξης μεταξύ ΗΠΑ – Ιράκ, ειδικά μετά και την πολεμική πρόσκληση προς το λαό από το γιο του Σαντάμ Χουσείν. Υψηλά ο χρυσός.

Ανοδικά ωθεί τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, η πρόσκληση που απηύθυνε ο γιος του Ιρακινού ηγέτη Σαντάμ Χουσείν, προς το λαό προκειμένου να τον καταστήσει έτοιμο για το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης μεταξύ ΗΠΑ – Ιράκ.

Η τιμή του αργού πετρελαίου κυμαίνεται στα 27,20 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,13%, ενώ και το brent στο Λονδίνο ξεκίνησε με άνοδο 0,11% στα 25,85 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, την αγορά έχει θορυβήσει το γεγονός ότι πέραν από την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο γιος του Σαντάμ Χουσείν, απηύθυνε έκκληση προς το λαό του προκειμένου να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια καθολική σύρραξη με τις ΗΠΑ, εγείροντας νέους φόβους για τερματισμό των ιρακινών εξαγωγών.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του συνεχίζει την ανοδική της τροχιά, υποβοηθούμενη από το ράλι του ευρωπαϊκού νομίσματος. Το πρωί της Τρίτης, η τιμή του χρυσού καταγράφει άνοδο 0,58% και προσεγγίζει τα 318,73 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v