Ξανά ανοδικά χρυσός και πετρέλαιο

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται το πρωί της Τετάρτης η διεθνής τιμή του χρυσού που ενισχύεται σταθερά, κυρίως λόγω της εκ νέου ανοδικής επίθεσης του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ και το πετρέλαιο ωθείται ανοδικά λόγω της μείωσης των αποθεμάτων.

Η νέα ανοδική ”επίθεση” του ευρώ έναντι του δολαρίου, ωθεί ανοδικά και τη διεθνή τιμή του χρυσού, ενώ και το πετρέλαιο επανέρχεται σε θετικό έδαφος, λόγω της μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού καταγράφει το πρωί της Τετάρτης ανοδική κατά 0,20% πορεία και κυμαίνεται στα 316,85 δολάρια ανά ουγκιά, με τους αναλυτές να περιμένουν περαιτέρω άνοδο σε περίπτωση που το ευρώ προσεγγίσει ακόμη περισσότερο την απόλυτη ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα.

Όσον αφορά στις τιμές πετρελαίου, η ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, που αναφέρει ότι τα αποθέματα σε αργό αλλά και βενζίνη μειώθηκαν πέραν του αναμενόμενου την περασμένη εβδομάδα, ωθεί ανοδικά τις τιμές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα αποθέματα αργού πετρελαίου υποχώρησαν κατά 13%, υψηλό ποσοστό για την εποχή.

Το αργό διαπραγματεύεται με άνοδο 0,31% στα 26,40 δολάρια και το brent βρίσκεται στο +0,22% και τα 25,13 δολάρια ανά βαρέλι. Οι αναλυτές τονίζουν ότι οι φόβοι για τα αποθέματα του μαύρου χρυσού, σε συνδυασμό με τις νέες ανησυχίες για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ, σενάριο που φαίνεται να επανεξετάζουν οι αμερικανικές αρχές, θα οδηγήσουν το πετρέλαιο σε μια κούρσα ”νευρικής ανόδου” το προσεχές διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v