Πτωτικά πετρέλαιο και χρυσός

Ανησυχία και πτώση τιμών προκαλεί στις αγορές πετρελαίου έρευνα, που δείχνει ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιούνιο. Αν και η ζήτηση δεν αυξηθεί, λένε αναλυτές υπάρχει κίνδυνος αύξησης των αποθεμάτων. Πτωτικά και ο χρυσός, λόγω της σχετικής ενδυνάμωσης του δολαρίου.

Τη διφορούμενη τάση των πρωινών ωρών φαίνεται να αντικαθιστούν με πτωτική αυτή την ώρα, οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχίας για πιθανή αύξηση των αποθεμάτων του μαύρου χρυσού, σε περίπτωση που δεν αυξηθεί η ζήτηση, στο β΄ εξάμηνο του έτους. Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Dow Jones Newswire, οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ για τον Ιούνιο, παρήγαγαν 23,24 εκατ. βαρέλια, έναντι των 23,14 βαρελιών τον Μάιο.

Οι επενδυτές δεν άντεξαν την νευρικότητα νωρίτερα και αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν, εν όψει και της αργίας της 4ης Ιουλίου, επισημαίνει trader της αγοράς εμπορευμάτων.

Στα 25,68 δολ. ανά βαρέλι διαμορφώνεται τώρα η τιμή του Brent (0,27%), ενώ καθοδικά κινείται και η τιμή του Nymex, στα 26,45 δολ. το βαρέλι.

Στα επίπεδα των 311 δολαρίων ανά ουγκιά διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού χάνοντας περίπου το 0,4% της αξίας της, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να ”ανέβουν στο άρμα του ανακάμπτοντος δολαρίου”, έναντι του, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, υπερτιμημένου μετάλλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v