Υποτονική η αγορά πετρελαίου – Κάτω ο χρυσός

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης οι τιμές πετρελαίου στη διεθνή αγορά, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές, η εβδομάδα αναμένεται υποτονική λόγω της αμερικανικής αργίας της 4ης Ιουλίου, ενώ τάσεις υποχώρησης παρουσιάζει ο χρυσός.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με μικρή πτώση διαπραγματεύονται την Τρίτη οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές που κάνουν λόγο για υποτονική εβδομάδα λόγω της αμερικανικής αργίας της 4ης Ιουλίου. Και ο χρυσός καταγράφει τάσεις υποχώρησης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του NYMEX υποχωρεί κατά 0,05% και διαμορφώνεται στα 26,81 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent στην αγορά του Λονδίνου κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,01% στα 25,49 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά θα παραμείνει ”νωχελική” αυτή την εβδομάδα και δεν αναμένεται να επηρεαστεί ούτε από τις εκτιμήσεις του γγ του ΟΠΕΚ ότι ”οι τιμές θα ακολουθήσουν αυξητική πορεία το β’ εξάμηνο του έτους λόγω αυξημένης ζήτησης και ανάρρωσης της παγκόσμιας οικονομίας”.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του υποχωρεί το πρωί της Τρίτης κατά 1,90% και κυμαίνεται στα 311,25 δολάρια ανά βαρέλι, λογική απόρροια –σύμφωνα με τις αναλύσεις- της χθεσινής ενίσχυσης του δολαρίου ύστερα από αρκετό καιρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v