Ανοδικά πετρέλαιο και χρυσός

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς την απουσία νέων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διαδέχεται τάση για κάλυψη θέσεων short. Άνοδο από τα πρωινά του επίπεδα εμφανίζει ο χρυσός, ο οποίος επωφελείται από την πτωτική πορεία της Wall.

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά το χλιαρό ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης το πρωί της Δευτέρας. ”Το ισχνό ενδιαφέρον, που προκάλεσε η απουσία νέων το Σαββατοκύριακο, αντικαθίσταται σταδιακά από καλύψεις θέσεων short, εν όψει της αργίας της 4ης Ιουλίου” επισημαίνουν αναλυτές, ενώ δεν αποκλείουν παρόμοιες κινήσεις στην υπόλοιπη εβδομάδα.

Οι δηλώσεις του νέου γραμματέα του ΟΠΕΚ, Alvaro Silva περί της ανάγκης να σταθεροποιηθεί η τιμή του brent στα 25 δολάρια το βαρέλι δεν επηρεάζουν την αγορά, αφού, όπως σχολιάζουν traders, ”μιλά για το αυτονόητο”. Η ένταση στη Μέση Ανατολή εξάλλου, δεν αναμένεται να επηρεάσει την τιμή του μαύρου χρυσού, εκτός εάν υπάρξουν εξελίξεις στο πολιτικό μέτωπο.

Στα 25,61 δολ. το βαρέλι διαμορφώνεται αυτή την ώρα η τιμή του brent, ενώ στα 26,88 βρίσκεται το Nymex.

Σημαντική άνοδο καταγράφει αυτή την ώρα ο χρυσός, μετά την πρωινή προσγείωσή του στα 311 δολάρια ανά ουγκιά. Η πτωτική πορεία που ακολουθεί η Wall Street οδήγησε μέσα στην ημέρα τους επενδυτές σε στροφή 180 μοιρών, με την προσοχή τους να εστιάζεται στο πολύτιμο μέταλλο. Αυτή την ώρα, μια ουγκιά χρυσού κοστίζει 314,1 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v