Νευρική η αγορά πετρελαίου - Πάνω ο χρυσός

Νευρική εικόνα παρουσιάζει το πρωί της Τετάρτης η διεθνής αγορά πετρελαίου με το brent να κυμαίνεται μεταξύ +0,01% και –0,02%, στηριζόμενο σε τεχνικές λεπτομέρειες. Ανοδική είναι και πάλι η πορεία του χρυσού.

Σε τεχνικές λεπτομέρειες στηρίζεται το πρωί της Τετάρτης η διεθνής αγορά πετρελαίου με την τιμή του brent που ταλαντεύεται μεταξύ –0,02% και +0,01%, δημιουργώντας νευρική εικόνα. Ανοδική η πορεία για το χρυσό, το οποίο δείχνουν να εμπιστεύονται εκ νέου οι επενδυτές.

Παρά την ενίσχυση του brent χθες –το οποίο ώθησαν ανοδικά τα futures- η αγορά σήμερα φαίνεται περισσότερο νευρική και σύμφωνα με αναλυτές ”ταλαντεύεται μεταξύ της απόφασης για ρευστοποιήσεις ή επανατοποθετήσεις”.

Συγκεκριμένα, το brent ενώ ξεκίνησε με υποχώρηση 0,02%, αυτή την ώρα βρίσκεται οριακά υψηλότερα στο +0,01% και τα 25,77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του NYMEX διατηρεί αρνητικό πρόσημο (-0,04%) και διαμορφώνεται στα 26,77 δολάρια ανά βαρέλι.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του καταγράφει ανοδική τάση κατά 0,15% και κυμαίνεται στα 313,15 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς μετά τη νέα υποχώρηση των αγορών χθες, αποτελεί και πάλι ένα σταθερό καταφύγιο για τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v