Τα futures ”σηκώνουν” το Brent

Άνοδο χαρίζουν στις τιμές του πετρελαίου τα futures του Brent, καθώς ο ΟΠΕΚ προέβλεψε αύξηση της ζήτησης στη συνέχεια του έτους. Περιορίζει τις απώλειες ο χρυσός, εν μέσω σημαντικής πτώσης των αμερικανικών χρηματιστηρίων.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου το απόγευμα της Τρίτης, ενισχυμένες από την άνοδο των futures του Brent. Η άνοδος στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, αποδίδεται στις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ, ότι η τιμή του μαύρου χρυσού θα κινηθεί ανοδικά τους επόμενους μήνες, παίρνοντας ώθηση από την αναμενόμενη ανάκαμψη και τη συνεπαγόμενη αυξημένη ζήτηση.

”Δύσκολη” εκτιμούν διεθνείς αναλυτές σημαντική άνοδο της τιμή του πετρελαίου, πριν τις 8-9 Ιουλίου, καθώς η αμερικανική επέτειος της 4ης Ιουλίου αναμένεται να αποδυναμώσει το όγκο των συναλλαγών.

Στα 26,93 δολάρια διαμορφώνεται η τιμή ενός βαρελιού Nymex (+1%) ενώ στα 25,83 δολ. ανά βαρέλι κινείται το Brent (+0,69%).

Τις απώλειές του περιορίζει ο χρυσός, κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης των χρηματιστηριακών αγορών στις ΗΠΑ. Το πολύτιμο μέταλλο χάνει αυτή την ώρα το 0,25% της αξίας του, πέριξ των 314 δολ. ανά ουγκιά, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί στα 311 δολ., λόγω της χθεσινής ενδυνάμωσης του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v