Ανοδική πορεία για χρυσό-Μικτά το πετρέλαιο

Ανοδική πορεία κατά 1% καταγράφει το πρωί της Δευτέρας η διεθνής τιμή του χρυσού που ξεπερνά για άλλη μια φορά τα 312 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζει η αγορά πετρελαίου.

Την προδιαγεγραμμένη, από τους αναλυτές, επάνοδό του επιβεβαιώνει ο χρυσός, με την τιμή του να καταγράφει άνοδο της τάξης του 1%, ξεπερνώντας και πάλι τα 312 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στην αγορά πετρελαίου η τάση είναι μικτή.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός καταγράφοντας άνοδο περί το 1% κυμαίνεται στα 312,75 δολάρια ανά ουγκιά, με τους αναλυτές να τονίζουν πως το γεγονός ότι τα χρηματιστήρια δεν ”κρατούν” τα κέρδη της Παρασκευής, στρέφει το ενδιαφέρον και πάλι στο χρυσό, η τιμή του οποίου θα αρχίσει να ανακάμπτει ξανά σταδιακά.

Όσον αφορά στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, η τάση που καταγράφεται είναι μικτή, καθώς η είδηση για απεργιακές κινητοποιήσεις του 80% των Ευρωπαίων οδηγών τάνκερ μεγάλων εταιριών όπως η Shell, ανεβάζει το αργό κατά 0,03% στα 26,80 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς εγείρονται φόβοι για τη λειτουργία της αγοράς.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να επηρεάζει το brent το οποίο ακολουθεί πτωτική κατά 0,05% πορεία στην αγορά του Λονδίνου, και διαπραγματεύεται στα 25,69 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v