Πιέσεις με μικρό όγκο συναλλαγών στο πετρέλαιο

Μικρός είναι ο όγκος συναλλαγών στην αγορά πετρελαίου, καθώς κλειστό παραμένει το Nymex, λόγω της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Εξάλλου, ο κίνδυνος διαφωνίας Ιράκ - ΟΗΕ για την επιστροφή στη Βαγδάτη των παρατηρητών, πιέζει την τιμή του brent.

Ισχνός ο όγκος συναλλαγών την Πέμπτη για το brent, με το χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης κλειστό, λόγω της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο AFX, το Nymex θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη Δευτέρα.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά μαύρου χρυσού, καθώς από τη συνεδρίαση λείπουν τα σημαντικά νέα. Εξαίρεση αποτελεί η έναρξη της συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων του ΟΗΕ και αυτών του Ιράκ, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της επιστροφής των παρατηρητών του οργανισμού στη Βαγδάτη.

Πιθανή άρνηση των ιρακινών είναι πολύ πιθανό να ωθήσει ανοδικά τις τιμές, αφού θα φέρει τις ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά στην επίθεση. Αυτή την ώρα η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 25,6 δολ. ανά βαρέλι (-0,93%).

Στο επίπεδο των 310 δολαρίων ανά ουγκιά διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, η οποία καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,14%, λόγω κυρίως του χθεσινού rebound των αμερικανικών χρηματιστηρίων. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου, έχει απολέσει περίπου το 5% της αξίας της από τις 4 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία καταγράφηκε το υψηλό έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v