Ελαφρά ενίσχυση χρυσού, σε πτώση το πετρέλαιο

Η εξασθένηση του δολαρίου σταθεροποιεί τον χρυσό πάνω από τα 312 δολάρια, ενώ οι πωλήσεις αργού στη Νέα Υόρκη, συμπαρασύρουν σε χαμηλά επίπεδα και την τιμή του brent.

Η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των σημαντικότερων ανταγωνιστών του στις διεθνείς αγορές συναλλάγματς σε συνδυασμό με το εντεινόμενο κλίμα αστάθειας των χρηματιστηριακών αγορών, ενισχύουν και πάλι την τιμή του χρυσού, ο οποίος σήμερα κινείται πάνω από τα 312 δολάρια η ουγκιά.

Ειδικότερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημειώνει άνοδο 0,30% και διαπραγματεύεται στα 312,5 δολάρια η ουγκιά, επίπεδα χαμηλότερα από τα πρωινά όπου κινείτο στα 312,75. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία εάν και εφόσον εξακολουθήσει η πτώση του δολαρίου και ενταθεί ή αβεβαιότητα στα χρηματιστήρια.

Στο μεταξύ σε αποκόμιση κερδών αποδίδεται η πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, η οποία όπως εκτιμούν παρατηρητές της αγοράς έχει συμπαρασύρει στην πτώση και την τιμή του brent στο Λονδίνο. Οπως εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι, η απουσία σημαντικών γεγονότων την εβδομάδα που πέρασε και οι φόβοι νέων τρομοκρατικών επιθέσεων οδηγούν σε πωλήσεις.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου διαπραγματεύεται μειωμένη κατά 68 σεντς και διαμορφώνεται στα 26,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του brent διαπραγματεύεται μειωμένη κατά 58 σεντς και διαμορφώνεται στα 25,18 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v