Ελαφρώς υποχωρητική πορεία για πετρέλαιο - χρυσό

Υποχωρούν σε σχέση με τη χθεσινή ανοδική τους τάση, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, ύστερα από την ανακοίνωση του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας ότι τόσο η χώρα του όσο και ο ΟΠΕΚ θα κρατήσουν σταθερή την ημερήσια παραγωγή. Και ο χρυσός παρουσιάζει πτωτική πορεία.

Μετά την ανακοίνωση από πλευράς του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας ότι τόσο η χώρα του όσο και ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσουν σταθερή την ημερήσια παραγωγή έως το τέλος του έτους, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου διαπραγματεύονται σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ πτωτική είναι και η πορεία του χρυσού.

Συγκεκριμένα, το NYMEX υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,07% πέριξ των 26,70 δολαρίων, ενώ και το brent βρίσκεται στο –0,11% πλησιάζοντας τα 25,55 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι μετά τη δήλωση του Φελίπε Πέρεζ, ότι ο ΟΠΕΚ και Βενεζουέλα θα διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα το ημερήσιο όριο εξαγώγιμων ποσοτήτων έως το τέλος του έτους, λειτουργεί προς το παρόν πυροσβεστικά στις τιμές, με την προϋπόθεση πάντοτε, ότι η παγκόσμια ζήτηση για αργό πετρέλαιο δεν θα αυξηθεί εντός του τρέχοντας έτους.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του διαπραγματεύεται το πρωί της Πέμπτης στα 315,83 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας υποχωρήσει κατά 0,37% σε σχέση με χθες, χωρίς ωστόσο να δείχνει ότι έχει χάσει τη δυναμική του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v