Φόβοι για τα αποθέματα ανεβάζουν το πετρέλαιο

Ανοδική πορεία το πρωί της Δευτέρας για τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την επάρκεια των αποθεμάτων, ενώ και ο χρυσός διατηρεί θετικό πρόσημο, λόγω και της ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Διατηρεί το θετικό της πρόσημο η διεθνής τιμή του χρυσού, καθώς το ευρώ συνεχίζει την ανοδική του πορεία έναντι του δολαρίου, ενώ και οι διεθνείς τιμές πετρελαίου βρίσκονται υψηλότερα, λόγω νέων φόβων για τα αποθέματα.

Συγκεκριμένα, το NYMEX βρίσκεται στο +0,145 και τα 27,62 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent στο Λονδίνο ξεκίνησε με άνοδο της τάξης του 0,20%, διαμορφούμενο στα 26,30 δολάρια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ειδικά η τιμή του brent θα κινηθεί ακόμη υψηλότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, και τονίζουν ότι οι ανησυχία για την επάρκεια των αποθεμάτων σε αργό πετρέλαιο έως το τέλος του έτους με δεδομένη την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην αλλάξει την πολιτική του για τις εξαγώγιμες ποσότητες, πολλαπλασιάζεται στους επενδυτικούς κύκλους.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, παραμένει σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1%, κυμαινόμενη στα 316,85 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς το ευρώ συνεχίζει το ανοδικό του ράλι, αλλά και οι διεθνείς κεφαλαιαγορές δεν εμπνέουν πλέον εμπιστοσύνη στους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v