Την Βενεζουέλα ”παρακολουθεί” το πετρέλαιο

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις επαπειλούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βενεζουέλα. Στο μεταξύ ο χρυσός ξεπέρασε τα 318 δολάρια.

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν, όπως αναμενόταν, οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για αυτή την εβδομάδα δύο συνδικάτα εργαζομένων του πετρελαϊκού κλάδου στη Βενεζουέλα.

Παρατηρητές της αγοράς, επισημαίνουν ότι σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων θα διαταραχθούν οι εξαγωγές της Βενεζουέλας και θα αποσταθεροποιηθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Το απόγευμα η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη διαπραγματεύεται στα χθεσινά της επίπεδα –ενισχυμένη κατά μόλις 0,02 δολάρια- στα 27,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου, διαπραγματεύεται στα 26,25 δολάρια το βαρέλι ενισχυμένη κατά 15 σεντς.

Στο μεταξύ η σημαντική κάμψη του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος οδηγεί το χρυσό πάνω από τα 318 δολάρια. Συγκεκριμένα, η τιμή του διαπραγματεύεται ενισχυμένη κατά 3,30 δολάρια στα 318,85 δολάρια η ουγκιά.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αναμένεται να ξεπεράσει και τα 319 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v