”Υψηλό” διμήνου για αργό λόγω αποθεμάτων

Τις υψηλότερες τιμές των τελευταίων δύο μηνών προσεγγίζει το πρωί της Τετάρτης η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου, ύστερα από την ανακοίνωση για αναπάντεχη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 4,03 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Αντίθετη η πορεία του brent, το οποίο υποχωρεί.

”Υψηλό” διμήνου προσεγγίζει το πρωί της Τετάρτης η τιμή του αργού πετρελαίου, ύστερα από την ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, ότι τα αποθέματα μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 4,03 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ το brent υποχωρεί.

Συγκεκριμένα, η τιμή του NYMEX διαπραγματεύεται στα 27,75 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,68%, ενώ και το brent βρίσκεται στο -0,38% και τα 26,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι στην παρούσα φάση δεν αναμενόταν μείωση αποθεμάτων, αλλά αντίθετα οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης των 700.000 βαρελιών, γεγονός που εγείρει φόβους όσον αφορά στην επάρκεια της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς.

Η τιμή του χρυσού, από την άλλη, αν και βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα των 317,80 δολαρίων ανά βαρέλι, καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v