Αυξομειώσεις για την τιμή του αργού πετρελαίου

Υποχώρησε από το ”υψηλό” διμήνου, που είχε προσεγγίσει χθες, η τιμή του αργού πετρελαίου, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ το brent συνεχίζει να κινείται πτωτικά.

Ανοδική η κίνηση του αργού πετρελαίου το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο σε χαμηλότερα επίπεδα από το ”υψηλό” διμήνου που είχε προσεγγίσει χθες, ενώ την πτωτική του πορεία συνεχίζει το brent.

Συγκεκριμένα η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 27,71 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 0,6% σε σχέση με το ”υψηλό” διμήνου, αλλά ελαφρώς ανοδική πορεία σε σχέση με τα 27,66 δολάρια που κυμαινόταν το βράδυ της Τετάρτης, ενώ το brent διαπραγματεύεται με υποχώρηση 0,72% στα 26,25 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή υποχώρησε από τα ”υψηλά” των 27,77 δολαρίων, λόγω μειωμένης ζήτησης κυρίως στην αγορά της Νέας Υόρκης, τονίζουν ωστόσο, ότι μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης αφενός στη Μ. Ανατολή και αφετέρου μεταξύ ΗΠΑ – Ιρακ θα μπορούσε να εκτοξεύσει σε νέα ”υψηλά” την τιμή του μαύρου χρυσού.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, αυτή διαπραγματεύεται με υποχώρηση της τάξης του 0,45% το πρωί της Πέμπτης, και διαμορφώνεται στα 317,20 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v