Πετρέλαιο: Πτωτικές τάσεις λόγω ρευστοποιήσεων

Σε ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών οφείλονται οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις τιμές του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια. Πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού εξαιτίας της σταθεροποίησης του δολαρίου.

Σε ρευστοποιήσεις οφείλονται οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις τιμές του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι παρά την πτώση των τιμών, ιδίως η αγορά του αργού στη Νέα Υόρκη, εμφανίζεται ιδιαιτέρως δυναμική και ενδέχεται σήμερα να ξεπεράσει ενοσυνεδριακά τα 28 δολάρια το βαρέλι.

Αυτή την ώρα το αργό για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου διαπραγματεύεται στα 27,53 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση κατά 13 σεντς. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου κινείται επίσης πτωτικά, κατά 19 σεντς, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 26,30 δολάρια το βαρέλι.

Ελαφρά πτώση κατά 11 σεντς σημειώνει και η τιμή του χρυσού, η οποία διαπραγματεύεται στα 317,30 δολάρια η ουγκιά. Ο περιορισμός των απωλειών του δολαρίου αλλά και η βελτίωση της πορείας των χρηματιστηρίων ασκούν πιέσεις στην τιμή του πολυτιμου μετάλλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v