Σημαντική υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, γεγονός που αποδίδεται σε διορθωτικές κινήσεις- παρά τη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ- αλλά και στην ένταση στη Μέση Ανατολή. Πάνω από τα 323 δολ. διαπραγματεύεται ο χρυσός.

Υποχωρούν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, γεγονός που αποδίδεται σε διορθωτικές κινήσεις, παρά τη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, αλλά και στην ένταση στη Μέση Ανατολή.

Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 25,95 δολάρια ανά βαρέλι, υποχωρώντας κατά 1,26%, έναντι 26,24 δολάρια το βαρέλι του προηγούμενου κλεισίματος.

Οι πτωτικές τάσεις οφείλονται επίσης σε δηλώσεις εκπροσώπων του ΟΠΕΚ ότι θα εξετάσει σοβαρά την αύξηση της παραγωγής το τέταρτο τρίμηνο, εάν οι τιμές πλησιάσουν ή ξεπεράσουν το όριο των 28 δολαρίων. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού υποχωρεί στα 27,36 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση κατά 1,08%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τιμές υποχώρησαν από τα υψηλά των 27,77 δολαρίων, λόγω μειωμένης ζήτησης κυρίως στην αγορά της Ν. Υόρκης, ωστόσο επισημαίνουν ότι ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ, θα εκτοξεύσει εκ νέου τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Στο μεταξύ η περαιτέρω αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, έκτόξευσε την τιμή του χρυσού σε επίπεδα μεγαλύτερα των 323 δολαρίων. Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, το πολύτιμο μέταλλο ενδέχεται να δοκιμάσει και τα επίπεδα των 325 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v