Μερική ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου

Σε υψηλότερα από τα χθεσινά τους επιπεδα διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς τα νέα στοιχεία ανέφεραν αύξηση της ζήτησης και πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Σε υψηλότερα από τα χθεσινά τους επιπεδα διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά τις σημαντικές απώλειες στην αρχή της εβδομάδας, καθώς τα νέα στοιχεία ανέφεραν αύξηση της ζήτησης και πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 25,11 δολάρια το βαρέλι, έναντι 25,04 δολαρίων του προηγούμενου κλεισίματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1%, αγγίζοντας το κατώτερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, ενώ η ζήτηση για βενζίνη αυξήθηκε πάνω από 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού βρίσκονται τώρα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν μικρή ώθηση στις τιμές του αργού, οι οποίες είχαν χάσει έδαφος λόγω της πτώση των χρηματιστηρίων και των ενδείξεων ότι οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα σταματήσουν τη συνεργασία τους με τον ΟΠΕΚ στο θέμα των ποσοστώσεων.

Πτώση σημειώνει και η τιμή του χρυσού εξαιτίας της εκ νέου αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα η τιμή του πολύτιμου μετάλου διαπραγματεύεται στα 310,10 δολάρια ανά ουγκιά υποχωρώντας κατά 0,63 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v