Ανοδικές τάσεις στις τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την είδηση για μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Η τιμή του brent για συμβόλαια Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 25,82 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την είδηση για μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, η τιμή του brent για συμβόλαια Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 25,82 δολάρια το βαρέλι έναντι 25,68 δολαρίων του χθεσινού κλεισίματος.

Να σημειωθεί ότι οι ανησυχίες για διένεξη μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράκ ευνόησαν το κλίμα στην αγορά πετρελαίου. Η συνολική ζήτηση για βενζίνη στη μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης παραμένει χαμηλότερη από τα περυσινά επίπεδα λόγω των επιπτώσεων από την παγκόσμια οικονομική ύφεση και της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι αναλυτές αναμένουν ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης τους επόμενους μήνες και μεγαλύτερη κατανάλωση εξαιτίας ανησυχιών για επίθεση εναντίον του Ιράκ. Οπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς το Ιράκ μετέχει κατά 3% στην παγκόσμια παραγωγή αλλά οποιαδήποτε επίθεση θα περιορίσει σημαντικά την προσφορά εν όψει της χειμερινής περιόδου οπότε παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου. Ελαφρά ανοδικές τάσεις ακολουθεί και η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 303,95 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v