Μικτές τάσεις για πετρέλαιο – Κάτω ο χρυσός

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν το πρωί της Τρίτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, επηρεαζόμενες από διαφορετικά στοιχεία, με το αργό να συνεχίζει καθοδικά από το απόγευμα της Δευτέρας και το brent να αντιδρά ανοδικά. Η τιμή του χρυσού υποχωρεί ύστερα από την αντίδραση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Μικτές τάσεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου το πρωί της Τρίτης, με το αργό να συνεχίζει πτωτικά από χθες το απόγευμα, ενώ το brent αντιδρά ανοδικά. Πτωτική είναι και η κίνηση όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, κυρίως λόγω της ενδυνάμωσης του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, το brent ξεκίνησε ανοδικά κατά 0,12% στα 24,92 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι αναλυτές έκαναν λόγο νωρίς το πρωί για άνοδο των συμβολαίων μηνός Οκτωβρίου (που λήγουν στο τέλος της εβδομάδας) κατά 5%.

Αντίθετα, πτωτική είναι η πορεία του αργού πετρελαίου –που συνεχίζει τη χθεσινοβραδινή του πορεία- καθώς μετά τις αιτιάσεις της Αλγερίας προς τον ΟΠΕΚ προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της, εγείρονται φόβοι ότι ”θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια αιτήματα που θα πιέσουν τις τιμές”.

Όσον αφορά στην πορεία της τιμής του χρυσού, καταγράφει υποχώρηση έως και κατά 1,40% το πρωί της Τρίτης, και διαπραγματεύεται στα 306,75 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς το δολάριο δείχνει σημάδια αντίδρασης έναντι του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v