Υψηλότερα κινείται ο χρυσός

Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, καθώς η διαφαινόμενη εξασθένηση της ανάκαμψης στη Wall Street οδηγεί σημαντικά κεφάλαια στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου. Πτωτικά κινούνται αντίθετα, οι τιμές του πετρελαίου.

Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η ανάκαμψη των αμερικανικών αγορών φαίνεται να εξασθενεί και σημαντικά κεφάλαια εισρέουν στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου.

Στα 313,25 δολάρια ανά ουγκιά (+2,25%) διαμορφώνεται τώρα η αξία του χρυσού, ενώ, όπως επισημαίνουν αναλυτές, δεν αποκλείεται να δούμε περαιτέρω άνοδο, αν η αδυναμία στον τεχνολογικό κλάδο συνεχιστεί, αφού έχει παρατηρηθεί ότι οι δύο μορφές επένδυσης ακολουθούν αντίθετες πορείες.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αφού τις προηγούμενες ημέρες ενισχύθηκαν σημαντικά από την πιθανότητα αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε, πως δεν θα επιτρέψει στις δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της σαν εφαλτήριο για επίθεση κατά του Σ. Χουσεΐν.

Στα 26,35 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκεται τώρα το NYMEX ενώ στα 25,06 δολάρια κινείται το brent, καταγράφοντας υποχώρηση κατά 1,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v