Πιέζεται η αγορά πετρελαίου - Πτωτικά ο χρυσός

Υποχώρηση το πρωί της Πέμπτης για τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, οι οποίες κινούνται πτωτικά παρά την είδηση για περικοπή των εξαγωγών στο βόρειο Ιράκ. Ο χρύσος κινείται επίσης πτωτικά λόγω της νευρικότητας του ευρωπαϊκού νομίσματος ενόψει της δημοσιοποίησης του μηνιαίου bulletin της ΕΚΤ.

Πτωτική πορεία για το πετρέλαιο το πρωί της Πέμπτης, παρά την είδηση για στάση των εξαγωγών του Ιράκ στα βόρεια σύνορά του με την Τουρκία, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του χρυσού, κυρίως λόγω της νευρικότητας του ευρώ ενόψει της δημοσιοποίησης του μηνιαίου bulletin της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, το NYMEX βρίσκεται στο –0,67% και τα 26,50 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent υποχωρεί κατά 0,20% στα 24,90 δολάρια ανά βαρέλι, χωρίς να δείχνουν ότι επηρεάζονται από την είδηση ότι το Ιράκ διέκοψε τις εξαγωγές του στα βόρεια της χώρας, όπου συνδέεται με το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το Ιράκ σκληραίνει τη στάση του, αλλά διότι σημειώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή φαινόμενα κορεσμού της αγοράς και υπήρξαν αδιάθετες ποσότητες πετρελαίου, με αποτέλεσμα να γίνεται επιτακτική η ανάγκη διακοπής των εξαγώγιμων ποσοτήτων.

Όσον αφορά στο χρυσό, η πορεία του είναι πτωτική κατά 0,92% με την τιμή του να κυμαίνεται στα 313,13 δολάρια ανά ουγκιά, κυρίως λόγω της νευρικότητας του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος, ενόψει της δημοσιοποίησης του μηνιαίου bulletin της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v