Ανοδικές τάσεις για πετρέλαιο-Κάτω ο χρυσός

Σε θετικό έδαφος το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, με το brent να κλέβει την παράσταση, καθώς οι προβλέψεις της ΙΕΑ το ωθούν ανοδικά.

Ανοδικές τάσεις το πρωί της Παρασκευής για αργό και brent, που επηρεάζονται από διαφορετικούς λόγους, με το δεύτερο να κλέβει την παράσταση, καθώς οι προβλέψεις της ΙΕΑ το ωθούν ανοδικά.

Συγκεκριμένα, ανοδικά συνεχίζει να κινείται (από χθες το βράδυ) το NYMEX, στο +0,17% και τα 26,67 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές συνεχίζεται η κάλυψη short θέσεων από τους επενδυτές ενόψει Σαββατοκύριακου.

Όσον αφορά στο brent, κινείται με άνοδο 0,32% στα 25,19 δολάρια ανά βαρέλι, κυρίως λόγω των φημών ότι η ΙΕΑ (Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας) αναμένεται να διατυπώσει το απόγευμα προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης σε brent τόσο το 2002 όσο και το επόμενο έτος, γεγονός που ωθεί ανοδικά τις τιμές.

Στην αγορά μετάλλων, πτωτική κατά 1,15% είναι η τάση για το χρυσό, ο οποίος κινείται νευρικά λόγω των συνεχών εναλλαγών στην ισοτιμία και κατ’ επέκταση στη δυναμικότητα μεταξύ δολαρίου και ευρώ. Η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται στα 309,50 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v