Έλλειψη ενδιαφέροντος στην αγορά πετρελαίου

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά εμπορευμάτων, με την τιμή του πετρελαίου να υποχωρεί, κυρίως εξαιτίας των θερινής περιόδου αλλά και των ανησυχιών σχετικά με πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ανοδικά κινείται ο χρυσός καθώς υποχωρεί το αμερικανικό νόμισμα.

Σταθεροποιητικές εμφανίζονται οι τάσεις στην αγορά πετρελαίου, με το ”μαύρο χρυσό” να κινείται οριακά προς τα κάτω, κυρίως εξαιτίας της περιόδου των διακοπών αλλά και των ανησυχιών για στρατιωτική παρέμβαση στο Ιράκ από τις ΗΠΑ. Ανοδικά κινείται ο χρυσός.

Στην αγορά του Λονδίνου το πετρέλαιο καταγράφει οριακές απώλειες της τάξης του 0,25% διαμορφούμενο στα 25,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου κινείται περί τα 26,56 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 0,30%.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα υποτονικό και το αγοραστικό ενδιαφέρον περιορισμένο, καθώς οι περισσότεροι traders βρίσκονται σε περίοδο διακοπών. Το μόνο ίσως που μπορεί να απασχολήσει αυτή τη στιγμή την αγορά, είναι εάν οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε στρατιωτική διαμάχη με το Ιράκ ή όχι.

Ο χρυσός από την πλευρά του διαμορφώνεται στα 316,05 δολάρια την ουγκιά, καθώς το δολάριο έχει χάσει σημαντικό έδαφος έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v