Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου από τα ”υψηλά”

Μετά τα ”υψηλά” 11 μηνών που προσέγγισαν χθες οι τιμές του πετρελαίου με το αργό να διαπραγματεύεται στα 30 δολάρια ανά βαρέλι, έχουν υποχωρήσει το πρωί της Τετάρτης σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ και ο χρυσός καταγράφει πτωτική τάση.

Με τάσεις οριακής υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, έχοντας υποχωρήσει από τα υψηλά 11 μηνών που είχαν φέρει το αργό στα 30 δολάρια ανά βαρέλι. Με υποχώρηση κινείται το πρωί και η τιμή του χρυσού.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 0,03% στα 28,77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent σημειώνει πτωτική κατά 0,19% πορεία και διαπραγματεύεται στα 26,91 δολάρια ανά βαρέλι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές και οι τιμές αυτές είναι υψηλές, ενώ οι ίδιοι υπογραμμίζουν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας από μεγάλα επενδυτικά σχήματα τις τελευταίες δύο ημέρες, λόγω των φημών για αμερικανική επίθεση στο Ιράκ και των προαναγγελιών για τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ.

Πάντως, οι οικονομολόγοι δηλώνουν την ανησυχία τους όσον αφορά στην εκτόξευση των τιμών πετρελαίου, τονίζοντας ότι μόνο καλό δεν μπορεί να επιφέρει σε μία παγκόσμια οικονομία που πασχίζει να εξέλθει της παρατεταμένης ύφεσης.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, κινείται πτωτικά κατά 0,80% στα 308,55 δολάρια ανά ουγκιά, παρά την ενίσχυση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v