Σταθεροποιητικές τάσεις στις τιμές πετρελαίου

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του αργού στην Νέα Υόρκη, παρά τις αυξημένες ανησυχίες για ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ. Το απόγευμα η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 28,41 δολάρια.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του αργού στην Νέα Υόρκη, παρά τις αυξημένες ανησυχίες για ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ.

Το απόγευμα η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 26,97 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 0,48%.

Στο μεταξύ η τιμή του αργού στη Ν.Υόρκη υποχωρεί κάτω από τα 30 δολάρια -το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών- και διαπραγματεύεται στα 28,41 δολάρια το βαρέλι.

Η αγορά φαίνεται να χωνεύει την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι δεν προτίθεται να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή στην υπουργική σύνοδο του καρτέλ τον Σεπτέμβριο, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση του Μπούς ότι προτίθεται να πολεμήσει τον Σαντάμ Χουσεϊν, δημιούργησε ένταση στις πετρελαιαγορές. Στη σημερινή σταθεροποίηση των τιμών επιδρούν θετικά τα αισιόδοξα σχόλια τριών αξιωματούχων της FED για βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως επισημαίνουν ωστόσο παρατηρητές της αγοράς, οι τιμές του πετρελαίου θα εξακολουθήσουν να εμφανίζουν ανοδική τροχιά όσο θα επικρατεί ο φόβος έλλειψης προσφοράς στη Μέση Ανατολή η οποία σημειωτέον, διατηρεί τα 2/3 των διεθνών αποθεμάτων.

Στο μεταξύ ρευστοποιούν τα χθεσινά κέρδη στις αγορές χρυσού, με αποτέλεσμα το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί κατά 1,25 δολάρια και διαπραγματεύεται στα 307,05 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v