”Ανήσυχη” η αγορά πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς η ανησυχία για επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ, εξακολουθεί να φορτίζει αρνητικά τους επενδυτές.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ωστόσο η ανησυχία για επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ, εξακολουθεί να φορτίζει αρνητικά τους επενδυτές.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στα 28,93 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας ωστόσο πτώση 1,06% από τα πρωινά του επίπεδα. Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,18% και διαπραγματεύεται στα 27,36 δολάρια το βαρέλι. Για τη σταθεροποίηση των τιμών η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγάλων καταναλωτριών χωρών της Δύσης, απηύθυνε έκκληση στον ΟΠΕΚ για χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου.

Στο μεταξύ η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε περαιτέρω πτώση και διαπραγματεύεται στα 306,05 δολάρια η ουγκιά, από 307,25 δολάρια ανά ουγκιά το πρωί. Η πτώση της τιμής του χρυσού αποδίδεται κυρίως στην ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v