Συνεχίζει άνω των 29 δολαρίων το πετρέλαιο

Σταθερά ανοδική πορεία άνω των 29 δολαρίων ανά βαρέλι, διαγράφει το πρωί της Τρίτης η τιμή του αργού πετρελαίου, λόγω των ανησυχιών ότι μια ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ θα ανατίναζε την ισορροπία των εξαγωγών από τη Μ. Ανατολή.

Υψηλότερα των 29 δολαρίων ανά βαρέλι συνεχίζει να διαπραγματεύεται για δεύτερη συνεχή ημέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι μια ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές της Μ. Ανατολής.

Συγκεκριμένα, το αργό παρουσιάζει ανοδική τάση κατά 0,65% και πωλείται προς 29,28 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent ξεκίνησε με άνοδο 0,83% στα 27,82 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανοδική πορεία του αργού από χθες το βράδυ έως σήμερα, έχει αυξήσει σε 48% τα συνολικά κέρδη του NYMEX από τις αρχές του έτους, ποσοστό που ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο εάν πραγματοποιηθεί στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ.

Ο κύριος φόβος αναλυτών και επενδυτών είναι η στάση που θα κρατήσουν σε μια τέτοια περίπτωση οι χώρες της Μ. Ανατολής όσον αφορά στις εξαγώγιμες ποσότητες πετρελαίου, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα στα παγκόσμια αποθέματα.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, καταγράφει επίσης ανοδική πορεία κατά 0,40% και κυμαίνεται στα 310,05 δολάρια ανά ουγκιά, επωφελούμενη από την καλή πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v