Υψηλά οι τιμές πετρελαίου παρά τις ρευστοποιήσεις

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου παρά τις ρευστοποιήσεις που συνεχίζονται –αλλά σε ηπιότερο βαθμό- το πρωί της Δευτέρας. Την αγορά επηρεάζουν τόσο οι φήμες για αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, όσο και η στάση που θα κρατήσει ο ΟΠΕΚ όσον αφορά στις παραγώγιμες ποσότητες.

Σε υψηλά επίπεδα το πρωί της Δευτέρας οι τιμές πετρελαίου παρά τις ρευστοποιήσεις που συνεχίζονται, αλλά σε ηπιότερο βαθμό. Την αγορά επηρεάζουν οι φήμες για αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, αλλά και η στάση που θα διατηρήσει ο ΟΠΕΚ στις 19 Σεπτεμβρίου στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού καταγράφει πτωτική πορεία κατά 0,21%, ωστόσο βρίσκεται αρκετά υψηλότερα των 28 δολαρίων, στα 28,63 δολάρια ανά βαρέλι. Ελαφρώς πτωτική κατά 0,03% και η διαπραγμάτευση του brent, το οποίο κυμαίνεται στα 26,99 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως διαπιστώνουν οι αναλυτές, η αγορά είναι νευρική –παρά τις υψηλές τιμές- καθώς από τη μία οι φήμες για τις στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ, από την άλλη οι συγκρουόμενες πληροφορίες για τη στάση που θα κρατήσει ο ΟΠΕΚ στη συνεδρίασή του στις 19 Σεπτεμβρίου, δημιουργούν ”σύγχυση” στην αγορά.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι οι τρέχουσες τιμές πέριξ των 29 δολαρίων ανά βαρέλι είναι πολύ υψηλές –και ενόψει του επερχόμενου χειμώνα-, καθώς η τιμή στόχος του καρτέλ είναι μόλις 24 δολάρια ανά βαρέλι.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός κινείται ανοδικά κατά 0,20% επαναπροσεγγίζοντας τα 307,25 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v