Ρευστοποιούν στις αγορές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου λόγω ρευστοποίησης κερδών, με το brent να διαπραγματεύεται στα 26,92 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου κινείται και η τιμή του χρυσού.

Υποχωρούν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου λόγω ρευστοποίησης κερδών. Ειδικότερα, η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 26,92 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,37%. Στη Νέα Υόρκη το αργό σημειώνει πτώση 0,94% και διαπραγματεύεται στα 28,57 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι επενδυτές κλείδωσαν τα κέρδη τους μετά την πρόσφατη αλματώδη άνοδο, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να κινείται σε σχετικά υψηλά επίπεδα εξαιτίας των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς και ενδεχόμενης επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Στο μεταξύ πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές πολυτίμων μετάλλων. Η πτώση αποδίδεται στην αβεβαιότητα για την προοπτική της ζήτησης από βιομηχανίες.

Η απογευματινή τιμή fixing διαμορφώνεται στα 305,40 δολάρια η ουγκιά, έναντι 306,45 δολαρίων των πρωινών συναλλαγών. Πρόσθετο αρνητικό παράγοντα για την πορεία των τιμών αποτέλεσε ο προβληματισμός που επικρατεί για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, η ενίσχυση των μετοχών και η άνοδος του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v