Υποτονικό κλίμα στις αγορές εμπορευμάτων

Υποτονικό το κλίμα το πρωί της Παρασκευής στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ”μουδιασμένοι” λόγω των φημών για σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ – Ιράκ, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα επιδράσει αρνητικά στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

”Μουδιασμένοι” παραμένουν οι επενδυτές το πρωί της Παρασκευής στην αγορά πετρελαίου, που κινείται υποτονικά, επηρεασμένη από τις φήμες για σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ – Ιράκ.

Το NYMEX υποχωρεί κατά 0,40%, βρισκόμενο ωστόσο ακόμη σε υψηλά επίπεδα τιμών, στα 28,84 δολάρια ανά βαρέλι δηλαδή, ενώ το brent ξεκίνησε χαμηλότερα κατά 0,6% στα 26,96 δολάρια ανά βαρέλι, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω υποχώρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην αγορά το κλίμα είναι υποτονικό, καθώς οι ανησυχίες για επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ αυξάνονται, με τους επενδυτές να επισημαίνουν όμως ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την αναπτυξιακή πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ίδιο κλίμα και στην αγορά μετάλλων, με το χρυσό να υποχωρεί για ακόμη μια ημέρα κατά 0,70% και να διαπραγματεύεται στα 306,35 δολάρια ανά ουγκιά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v