Σταθεροποιούνται οι τιμές του πετρελαίου

Αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου ενδέχεται να αποφασίσει τον ερχόμενο μήνα ο ΟΠΕΚ, προκειμένου να αποφύγει μελλοντικές ανοδικές τάσεις των τιμών λόγω της αυξημένης ζήτησης. Πτωτικά κινούνται αργό και brent.

Αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου ενδέχεται να αποφασίσει τον ερχόμενο μήνα ο ΟΠΕΚ, προκειμένου να αποφύγει μελλοντικές ανοδικές τάσεις των τιμών λόγω της αυξημένης ζήτησης. Αξιωματούχος του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε επαρκείς ποσότητες πετρελαίου, εν όψει του χειμώνα.

Οι υπουργοί Πετρελαίου των χωρών-μελών του οργανισμού, οι οποίοι στοχεύουν στη χαμηλότερη παραγωγή των τελευταίων 11 ετών - κάτι που θα δώσει ώθηση στην τιμή του ”μαύρου χρυσού” - θα συναντηθούν στις 19 Σεπτεμβρίου για να αποφασίσουν σχετικά. Η τιμή του αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 36% φέτος, τόσο λόγω της συγκράτησης των προμηθειών από πλευράς ΟΠΕΚ, όσο και λόγω της ανησυχίας που επικρατεί για μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Το απόγευμα η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου σημειώνει πτώση 30 σεντς περίπου και διαπραγματεύεται στα 28,53 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΠΕΚ η χθεσινές ανοδικές τάσεις του αργού οφείλονταν κυρίως σε τεχνικές πιέσεις οι οποίες καλλιεργήθηκαν από την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράκ. Στο Λονδίνο η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,44% και διαπραγματεύεται στα 27,10 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v