Πτωτικά το πετρέλαιο μετά τη συνάντηση Αζίζ- Ανάν

Πτωτικά κινείται η τιμή του αργού, μετά τη συνάντηση του Ιρακινού υπουργού Εξωτερικών, Ταρίκ Αζίζ, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Οι τιμές παράδοσης του αργού πετρελαίου υποχωρούν 2,50% και διαμορφώνονται στα 28,40 δολ. το βαρέλι.

Πτωτικά κινείται η τιμή του αργού, μετά τη συνάντηση του Ιρακινού υπουργού Εξωτερικών, Ταρίκ Αζίζ, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, οι οποίοι συζήτησαν το ζήτημα της επιθεώρησης των οπλοστασίων, καθώς και το γενικότερο κλίμα αναστάτωσης που έχει προκληθεί, αναφορικά με τα αποθέματα στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές παράδοσης του αργού πετρελαίου υποχωρούν 2,50% και διαμορφώνονται στα 28,40 δολ. το βαρέλι στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης. Το brent διαπραγματεύεται στα 27,02 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,80%.

Οι ανησυχίες για μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράκ, το οποίο αντλεί το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, ώθησε τις τιμές του ”μαύρου χρυσού” κατά 45 σεντς υψηλότερα το τρέχον έτος. Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, οι τιμές, ενδέχεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς η αύξηση της ζήτησης θα αυξηθεί με την έλευση του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο της Γης.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το τέταρτο τρίμηνο του έτους οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν, εκτός βέβαια εάν τα μέλη του ΟΠΕΚ, που θα συναντηθούν στις 19 Σεπτεμβρίου, αποφασίσουν να προχωρήσουν στην αύξηση της παραγωγής. Ανοδικά, εξαιτίας της αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος, κινείται η τιμή του χρυσού, η οποία διαπραγματεύεται στα 313,40 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v