Οριακά κάτω η τιμή του αργού λόγω Ιράκ

Πυροσβεστικά, αλλά για λίγο, επέδρασε στις τιμές πετρελαίου η δήλωση του Ιρακινού αναπληρωτή πρωθυπουργού Ταρέκ Αζίζ, ότι η χώρα του θα αποδεχθεί τη συζήτηση για επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πολύ λίγο κράτησε η θετική επίδραση στις τιμές πετρελαίου, της δήλωσης –σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων- του Ιρακινού αναπληρωτή πρωθυπουργού Ταρέκ Αζίζ, ότι η χώρα του θα αποδεχθεί τη συζήτηση για επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, και ενώ αμέσως μετά την εν λόγω δήλωση η τιμή του αργού υποχώρησε στα 28,73 δολάρια ανά βαρέλι, το πρωί της Τρίτης ακολουθεί ανοδική κατά 0,06% πορεία διαμορφούμενο και πάλι στα 28,98 δολάρια ανά βαρέλι. Όσον αφορά στην τιμή του brent, ακολουθεί πτωτική πορεία κατά 0,31% και πωλείται προς 27,23 δολάρια ανά βαρέλι.

Η δήλωση έμμεσης αποδοχής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, όπως χαρακτηρίστηκαν τα λόγια του Αζίζ από αναλυτές, μειώνει την πιθανότητα στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράκ, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες για σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου. Ωστόσο, τόσο η παράλληλη δήλωση του Ιρακινού αξιωματούχου ότι ”οι επιθεωρητές δεν είναι το μόνο πρόβλημα”, όσο και οι συνεχιζόμενες πολεμικές ιαχές των ΗΠΑ, αρκούν για να ανατρέψουν όποιες ελπίδες.

Στην αγορά μετάλλων, τώρα, ο χρυσός ακολουθεί ανοδική πορεία κατά 0,60% και διαπραγματεύεται στα 312,85 δολάρια ανά ουγκιά, ακολουθώντας κατά πόδας την καλή πορεία του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v