Ο ΟΠΕΚ βοηθά στην αποκλιμάκωση των τιμών

Πτωτικές τάσεις ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια σε ποσοστό 3,5%.

Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγής για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια σε ποσοστό 3,5%. Τα μέλη του Οργανισμού εξετάζουν να αυξήσουν από 500.000 έως 750.000 βαρέλια την παραγωγή ημερησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το τρέχον έτος οι τιμές του πετρελαίου στο Λονδίνο αυξήθηκαν συνολικά σε ποσοστό 35% φθάνοντας στα 27 δολ. το βαρέλι, κυρίως λόγω της συγκράτησης των προμηθειών του οργανισμού καθώς και της ανησυχίας για μία ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράκ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του ιρακινού υπουργού Σχεδιασμού, το Ιράκ θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις εξαγωγές πετρελαίου σε περίπτωση που δεχθεί στρατιωτική επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιρακινός υπουργός δήλωσε επίσης ότι μια επικείμενη αμερικανική επίθεση θα προκαλούσε την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, γεγονός το οποίο, όπως είπε, θα επηρέαζε την παγκόσμια οικονομία.

Η τιμή του αργού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχωρεί 0,39% και διαμορφώνεται στα 28,23 δολάρια το βατρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου σημειώνει πτώση 0,41% και διαπραγματεύεται στα 26,84 δολάρια το βαρέλι.

Στο μεταξύ η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος στις αγορές συναλλάγματος οδηγεί στην ενίσχυση της τιμής του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 310,90 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας άνοδο 0,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v